De leukste kamerplanten op een rijtje


Kamerplanten kopen bij Kamerplantjekopen.nl

Welkom bij Kamerplantjekopen.nl, dé plek om kamerplanten te kopen die je huis en leven opfleuren! Van bloeiende kamerplanten tot XL planten en alles daartussenin, onze brede selectie aan planten zorgt ervoor dat je altijd de perfecte match voor jouw ruimte vindt. Maak je huis gezelliger met hangplanten of voeg een exotisch tintje toe met een prachtige strelitzia.

Een goede verzorging van je kamerplanten is essentieel om ze lang mooi en gezond te houden. Daarom hebben we een uitgebreide verzorgingsgids samengesteld, zodat je precies weet hoe je jouw planten het beste kunt verzorgen. Bovendien bieden we pot-plant combinaties en combiboxen aan, zodat je direct alles in huis hebt om je nieuwe aanwinsten te laten stralen.

 1. Verzorgingstips voor kamerplanten:

  • Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht
  • Geef de planten water volgens hun specifieke behoeften
  • Vergeet niet om regelmatig te bemesten voor een optimale groei
  • Zorg voor een goede luchtcirculatie en pas de luchtvochtigheid aan indien nodig
 2. Populaire kamerplanten:

 3. Speciale kamerplanten:

Bij Kamerplantjekopen.nl ben je verzekerd van kwaliteit, een breed assortiment en uitstekende service. Dus waar wacht je nog op? Kies vandaag nog je nieuwe kamerplanten.

Hoe kies ik de juiste pot maat voor mijn kamerplanten?

Het kiezen van de juiste potmaat voor je kamerplanten is belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling. Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte potmaat te kiezen:

 1. Wortelruimte: Controleer de wortels van je kamerplant. Als ze verstrengeld en dicht opeengepakt zijn, kan dit betekenen dat je plant een grotere pot nodig heeft. Idealiter moet er voldoende ruimte zijn voor de wortels om te groeien en zich te verspreiden.

 2. Potmaat verhogen: Kies een pot die 1-2 maten groter is dan de huidige pot. Dit geeft de wortels van je plant voldoende ruimte om te groeien zonder dat de plant te veel ruimte heeft, wat kan leiden tot overbewatering en wortelrot. Over het algemeen betekent dit een pot die 2-5 cm groter is in diameter.

 3. Drainage: Zorg ervoor dat de nieuwe pot voldoende drainagegaten heeft, zodat overtollig water kan weglopen en wortelrot wordt voorkomen.

 4. Materiaalkeuze: Potten zijn er in verschillende materialen zoals terracotta, keramiek en kunststof. Terracotta en keramiek zijn poreus en helpen bij het reguleren van vocht, maar zijn zwaarder en kunnen breken. Kunststof potten zijn lichtgewicht en duurzaam, maar houden meer vocht vast. Kies het materiaal dat het beste bij je plant en je persoonlijke voorkeur past.

 5. Esthetiek: Kies een pot die past bij je interieur en de stijl van je kamerplant. Houd rekening met kleur, vorm en textuur bij het kiezen van een pot die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

Als je eenmaal de juiste potmaat en stijl hebt gekozen, vergeet dan niet om je plant op de juiste manier te verpotten. Verwijder voorzichtig de plant uit de oude pot, maak de wortels los en plaats deze in de nieuwe pot met verse potgrond. Geef na het verpotten de plant water om de wortels te helpen settelen en zich aan te passen aan de nieuwe omgeving.

Richtlijnen van potmaten

Houd er rekening mee dat deze maten slechts richtlijnen zijn en dat de ideale potmaat kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van je plant.

Potmaat (in cm)Diameter (in cm)Geschikte plantgrootte
77Kleine stekken en zaailingen
99Kleine planten en grotere stekken
1212Kleine tot middelgrote planten
1515Middelgrote planten
1818Middelgrote tot grote planten
2020Grote planten
2525Grote planten en kleine bomen
3030Grote planten en kleine tot middelgrote bomen
4040Middelgrote tot grote bomen en struiken

Deze tabel geeft je een algemeen idee van welke potmaat geschikt is voor verschillende plantgroottes. Vergeet niet om rekening te houden met de specifieke behoeften van je plant, zoals wortelgroei, vochtigheid en drainage, bij het kiezen van de juiste potmaat.

Wat zijn sterke kamerplanten?

Sterke kamerplanten zijn planten die goed gedijen in verschillende omstandigheden en over het algemeen weinig onderhoud vereisen. Deze planten zijn ideaal voor mensen die nieuw zijn in het verzorgen van kamerplanten of voor degenen die gewoon een onderhoudsarme plant willen. Hier zijn enkele voorbeelden van sterke kamerplanten:

 1. Sansevieria (vrouwentong): Deze plant is zeer tolerant ten opzichte van verschillende lichtomstandigheden en vereist weinig water. Sansevieria's zijn ook uitstekende luchtzuiveraars.

 2. Zamioculcas zamiifolia (ZZ-plant): De ZZ-plant is een sterke, onderhoudsarme plant die goed gedijt in zowel lichte als schaduwrijke omstandigheden. Het heeft dikke, vlezige bladeren die water opslaan, waardoor het bestand is tegen periodes van droogte.

 3. Pothos (Epipremnum aureum): Pothos is een snelgroeiende, klimmende plant die goed gedijt in zowel helder indirect licht als in lichte schaduw. Deze plant is zeer vergevingsgezind als het gaat om water geven en kan zich aanpassen aan verschillende omgevingsomstandigheden.

 4. Dracaena: Dracaena-planten zijn er in verschillende soorten en maten en zijn meestal zeer onderhoudsarm. Ze kunnen overleven in omstandigheden met weinig licht en hebben niet veel water nodig.

 5. Philodendron: Philodendrons zijn gemakkelijk te verzorgen en kunnen zich aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden. Ze hebben opvallende, glanzende bladeren en kunnen zowel als klimplant of hangplant worden gekweekt.

 6. Spathiphyllum (lepelplant): Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is relatief eenvoudig te verzorgen. Het gedijt goed in indirect licht en heeft matig water nodig.

 7. Chlorophytum comosum (graslelie): De graslelie is een sterke, onderhoudsarme plant die bekend staat om zijn vermogen om de lucht te zuiveren. Het kan overleven in zowel helder als weinig licht en heeft matig water nodig.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.